Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Öneriler

4 Nisan 2017 Salı

Anket Doldurarak İnternetten Para Kazanma



Anket Doldur İnternetten Para Kazan


30-40 dakikalık bir zaman ayırarak dolduracağınız bir anket sayesinde 5$-75$ arasında bir para kazanabileceğinizi biliyormusunuz?Anket sektörünün ne kadar büyüdüğü ve önem kazandığı herkesin malumu olsa gerek. Hele hele Türkiyedeki anket furyasını hatırlatmaya hiç gerek yok sanırım. Anket firmaları, perakende firmaları, farklı sektörlerdeki firmalar yapacakları piyasa araştırmaları için yeni insanlar arıyorlar. Birçok büyük firma tüketici eğilimlerini tespit etmek, ürünlerinin geri dönüşüm oranlarını saptamak, özellikle seçim dönemlerinde seçmenin nabzını ölçmek gibi pekçok konuda anketler dolduruluyor ve kamuoyuna açıklanıyor. Bu iş elbette bir sektör ve burada para dönüyor.?


İnternette Binlerce  Üyesine Belli Bir Ücret Karşılığı Anket Doldurtan Firmalar Var.


Açıklayalım...


Pek çok büyük firma, piyasaya sürdükleri veya yeni sürecekleri ürünlerinin tüketici geri dönüşümlerini test etmek , piyasa gereklerini saptamak, müşterilerinin isteklerini araştırmak için çok çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bu piyasa araştırmalarının en önemli ayağını ise anketler oluşturmaktadır.
İnternet ortamında birçok anket sitesi vardır. Bu anket firmaları üye toplayarak sipariş edilen anket sorularını üyelerine gönderiyorlar. Bu sayede hem kendileri para kazanıyor hem de anketi dolduran üyelerine para kazandırıyorlar.

Örneğin bir elektronik eşya firması ilk defa piyasaya süreceği bir modelle ilgili bir anket yaptırmak istiyor. Anketi 18-45 yaş arasındaki insanlar ile son 3 yıl içinde bilgisayar almayan 50.000 kişinin doldurmasını anket firmasından talep ediyor. Anket siteleride istenilen özellikteki üyelerine bu anketi mail yolu ile göndererek hedef kitle tarafından doldurulmasını sağlıyor. Diyelim elektronik eşya firması anket başına 20 dolar para ödüyor, anket firmasıda bu yapılan ödemenin 15 dolarını anketi dolduran üyelerine ödüyor. Bu miktarı ödemek zorunda aksi halde hiç kimse oturupta o soruları cevaplamaz. 

Anket Doldurma İşini Yapabilmek İçin Neler Gereklidir?

Öncelikle bir bilgisayarınız ve internet erişiminiz olmalı. Anket sitelerine kayıt olarak bu işe başlayabilirsiniz. Kayıt işlemi esnasında alışkanlıklarınızla alakalı birçok konuda farklı bilgiler girmek durumundasınız. Zira anket firmaları sizin gireceğiniz bu bilgilere göre anket gönderecek.  

İşin püf noktası çok sayıda anket firmasına üye olmak ve bilgi girişi esnasında bazı ayrıntılara dikkat etmektir. Bilgi girişi çok önemlidir. Çünkü anket firmaları ileri seviyede yazılımlar kullanmakta ve yalan, yanlış, hatalı bilgi girişlerinde üyeliğinizi hemen iptal etmektedir.

Evinizin rahatlığında anket doldurarak sizde para kazanabilirsiniz ancak bu iş o kadarda kolay değil. Evet, anket doldurmak isteyen yüzlerce firma var, bu firmaları google aramaları ile bulmanız mümkün ancak bu iş epey zamanınızı alır.  Zamanınız çoksa bu şekilde bulabilirsiniz. Ancak Anket Doldurma Sitelerinin  toplu listesini bulabileceğiniz kaynaklarda mevcut.


Anket doldururken size sorulması muhtemel soruları aşağıda derledim. 
  • İkamet etmekte olduğunuz evin kira, lojman veya kendi eviniz olup olmadığı?
  • En son ne zaman buzdolabı aldınız?
  • Kalıcı bir sağlık probleminiz var mı?
  • Baş ağrısı çektiğiniz zaman ağrı kesici kullanıyormusunuz?
  • Cep telefonunuzun markası?
  • Cep telefonunuzun var mı?
  • İnternet bağlantı hızınız nedir?
  • LCD ekran televizyonunuz var mı?
  • Evinizde sizinle birlikte kaç kişi yaşıyor?
  • Yıllık hane geliriniz ne kadardır?
  • Evli misiniz, bekar mı?
  • Lens kullanıyor musunuz?
  • Arabanızın markası nedir? vb.
Mail adresinize buna benzer birçok soruyu görebileceğiniz anketler gelecek. Tabiki bu anketler kayıt esnasında girmiş olduğunuz bilgilere göre gönderilecek. Mesela ilgi alanlarınıza otomobilleri işaretlediyseniz bu konu ile alakalı birçok anket alabilirsiniz. Anketle alakalı size gönderilen e-postada anketin ne kadar süreceği, karşılığında kaç lira ödeme yapılacağı ve hangi konuda olduğu mutlaka yazacaktır. Doldurmak zorunda değilsiniz. Doldurmadığınız zaman bir daha gelmez gibi bir durum söz konusu değildir.

İnternette faaliyet gösteren yüzlerce anket firmasının internet adresini Anket Listesi isimli dijital kitabı alarak öğrenebilirsiniz. Bu sayede zaman kaybından kurtularak hemen anket doldurarak internetten para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: